Ekstrakt białka wieprzowego: PG 80

Skład:Starannie dobrana skóra wieprzowa, pochodząca od dostawców, spełniających najwyższe wymagania sanitarne, antyoksydant (Tocopherol).

Prezentacja:

Wygląd: Odwodnione włókno wieprzowe
Kolor: brązowy
Zapach: neutralny
Pakowanie: worki polietylenowe z trzema warstwami papieru. Worki po 20kg/800kg na palecie.
Trwałość: 9 miesięcy w oryginalnym opakowaniu.

Kod taryfy celnej: 350400090. Inne substancje białkowe i ich pochodne, nigdzie nie wyspecyfikowane ani nie uwzględnione. Proszek ze skóry.

 

Zalety produktu: 

Zalety:

  • Transport, magazynowanie i konserwacja w temperaturze pokojowej.
  • Produkt o długim okresie przechowywania bez ryzyka zepsucia się.
  • Absolutne bezpieczeństwo bakteriologiczne.

Charakterystyka bakteriologiczna:

Ogólna liczba kolonii na płytce: < 50 000 / g
Tolerancja 3 x norma)
Bakterie kałowe:  < 10 / g
Salmonella:  abs / 25 g
Drożdże & pleśń: < 100 / g
ASR 460C: < 100 / g

Charakterystyka fizyko-chemiczna:

Białko (N x 6.25): 85 % +/- 3
Tłuszcz: 13 % +/- 3
Wilgotność: < 5 %
Popiół: < 4 %
Kolagen: (Hydroxyprolin × 8g/100g) 30%

Zastosowanie:

  • Dzięki wysokiej zawartości białka i włóknistej strukturze PG 80 jest idealnym zamiennikiem mięsa dla większości zastosowań w daniach gotowanych.
  • Po wstępnym nasączeniu (1/3) uzyskujemy zamiennik mięsa gotowanego rozdrobnionego o 20%-wej zawartości białka i mniej niż 5% zawartości tłuszczu.