Ekstrakt białka wieprzowego: LC 300

Skład: Starannie dobrane okrawki wieprzowe, pochodzące od dostawców, spełniających najwyższe wymagania sanitarne, naturalny antyoksydant (Tocopherol: E-306).
Kod taryfy celnej: 35040000. Inne substancje białkowe i ich pochodne nigdzie nie wyspecyfikowane ani nie uwzględnione.

Prezentacja: 

Wygląd: Drobny proszek
Kolor: Lekko brązowy
Pakowanie: worki polietylenowe z trzema warstwami papieru. Worki po 20kg na 1000kg paletach.
Trwałość: 18 miesięcy w oryginalnym opakowaniu.

 

Zalety produktu: 

  • Transport, magazynowanie – przebiegają w temperaturze pokojowej.
  • Wyrób o długiej trwałości bez ryzyka zepsucia się.
  • Absolutne bezpieczeństwo bakteriologiczne.
  • Nieobecność ciał obcych.
  • Doskonałe łączenie się z farszem.
  • Łatwość stosowania przy produkcji taśmowej.

Charakterystyka bakteriologiczna:

Ogólna liczba kolonii na płytce: < 50 000/g
Bakterie kałowe: < 10 / g
Salmonella: abs / 25 g
Drożdże & pleśń: < 100 / g
ASR 460C: < 100 / g

Charakterystyka fizyko-chemiczna:

Białko (N × 6.25):  88 % +/- 3
Tłuszcz:  13 % +/- 3
Wilgotność: < 5 %
Popiół: < 4 %
Hydroxyprolin: 4.50
Kolagen: (Hydroxyprolin × 8g/100g) 36%

Właściwości funkcjonalne:

Dzięki wysokiej zawartości białka i niskiemu poziomowi kolagenu LC 300 jest idealnym zamiennikiem mięsa dla większości zastosowań.
Ponieważ LC 300 jest naturalnym białkiem mięsnym, utrzymuje te same, co mięso charakterystyki funkcjonalne i analityczne.

Zastosowanie:

  • Wyroby suche i peklowane. Użycie LC 300 w formie proszku redukuje działanie wody, aby pobudzić fermentację; zamiennik kazeiny lub białka mlekowego w stosunku 1:1